Workshops

Decoratieve workshops
Hulp nodig bij speciale gelegenheden?
Bij speciale gelegenheden zoals verjaardagen, jubilea, een diner of high-tea is het leuk om te werken met speciale thema's. Geef je een feest, maar heb je zelf geen inspiratie? Ik geef workshops in decoratieve vormgeving en creatieve toepassingen met brocante ('brokitsch')en woondecoraties. Maar ik kan ook een (digitaal) moodboard (sfeerimpressie) maken, de (digitale) uitnodigingen en de menukaartjes in dezelfde stijl. Het is vanzelfsprekend dat ik in allerlei stijlen een thema kan bedenken.

Workshop voor het goede doel of een bazaar
Ook geef ik workshops in het decoreren van gebruiksvoorwerpen en het maken van interieurdecoraties, specifiek gericht op zorginstellingen zoals jeugd- en jongerenwerk, club- en buurthuiswerk, bejaardenzorg, goede doelen en in kunst- en onderwijsprojecten op scholen.

Er zijn diverse mogelijkheden om creatief bezig te zijn en om voorwerpen te (laten) maken die bedoeld zijn voor de verkoop in een winkel of tijdens een markt of fair. Maar vaak wordt daarbij onvoldoende gekeken naar de decoratieve waarde of de gebruiksfunctie waardoor er minder producten worden verkocht dan gedacht. Vaak kiest men voor 'gemaks' producten/of eenvoudige gebruiksvoorwerpen voor de verkoop. Maar wij vrouwen kopen eerder een product dat decoratief is of geschikt is om als cadeautje weg te geven. Dan koopt men niet alleen een product voor het goede doel, maar vooral omdat ze zo'n uniek handgedecoreerd product (geen elk voorwerp is gelijk) heel graag willen hebben! Samen met de begeleiding zoek ik naar mogelijkheden die zowel praktisch haalbaar als verkoopbaar zijn. Mijn doel is daarbij ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van recyling, het hergebruiken van producten. Heel veel woondecoraties zijn te maken van eenvoudige basis producten of gebruiksvoorwerpen zo voorkomt u hoge aanschafkosten in de materialen. Ik kan ook een speciale 'webwinkel' aanmaken waarop de producten kunnen worden aangeboden.

Workshops
Ik geef workshops voor het decoreren van een speciaal (herdenkings)voorwerp van een overleden dierbare, lees voor meer informatie de pagina 'uitvaartdecoraties'.

Voor een huisbezoek (drie noordelijke provincies) of workshop over decoratieve vormgeving met brocante vraag ik een onkostenvergoeding. Wanneer het huisbezoek meer dan 15 kilometer vanaf Haren is, dan vraag ik ook een kilometervergoeding van € 0,19 per kilometer. Je kunt mij mailen voor de mogelijkheden via: brocantaria@gmail.com