dinsdag 5 januari 2016

Kringloopwinkels en rommelmarkten

Via deze websites kun je een aantal leuke adressen van kringloopwinkels vinden en de locaties en data van rommelmarkten.
Kringloopwinkels zijn te vinden via:
Rommelmarkten zijn te vinden via:
Op brocante jacht in Frankrijk of Belgie? Op de site: kun je zoeken via streek/kaart of kalender naar Vide Greniers/Puces (rommelmarkt) of Brocante Marches. Links onderaan de site kun je kiezen voor de Engelse of Duitse taal.

In Antwerpen is behalve de vogeltjesmarkt of antiekmarkt regelmatig ook nog een interessante vlooienmarkt (in de Antwerp Expo) te vinden. Kijk hier voor de data:  http://www.rommelant.be/home.cfm?a=Kalender
Het is niet heel erg groot (in febr 2012 maar 1 hal) en op het eerste gezicht lijkt het op een gewone vlooienmarkt, maar als je goed zoekt zijn nog veel oude foto's, kaarten, boeken, kranten, klosjes e.d. te vinden. Meer dan je gemiddeld in Nederland kunt vinden op een vlooienmarkt.

Hieronder mijn persoonlijke ranglijst voor een paar rommelmarkten/vlooienmarkten
(meeste in de noordelijke regio):

1.Brinkmarkt Annen
http://www.roffald.nl/index.php?page=agenda#1296550093
Mijn favoriet. Zondags in de buitenlucht op de Brink. Erg gevarieerd aanbod, zowel particulieren als handelaren en een paar braderiekramen. Parkeren kan dichtbij op een weiland geheel gratis en dit wordt erg goed begeleid door parkeerwachters. Geen entreeprijs.

2. Kofferbakmarkt Schoorl
http://www.vvvschoorl.nl/
De naam is misschien een beetje verwarrend, want er zijn ook gewone kramen (en kleedjes) bij. Het is een buitenmarkt, dus bij mooi weer is het erg groot. Hier is voor iedereen wel iets leuks te vinden. Behalve de gewone rommelmarktkramen zijn er ook kramen voor de echte verzamelaars. Parkeren kan bij het winkelcentrum. Volgens de VVV: "Op de kofferbakmarkt koop je....alles wat je maar bedenken kan.  De kofferbakmarkt is een Noord-Hollands gebruik waarbij particulieren vanuit hun auto allerlei spullen te koop aanbieden. Toegang is gratis en de kans is groot dat men met iets leuks naar huis gaat.  De handel wordt aangeboden door particulieren die eens flink opruiming houden. Ze vragen daarom in de regel weinig geld voor hun spullen, wat de drempel voor het publiek laag houdt. Op deze markt draait het niet alleen om handel en om geld. Veel mensen komen graag vanwege de gezellige ongedwongen sfeer."

3. Stadjersmarkt Groningen
http://www.vitalisvlooienmarkten.nl/groningen.htm
Meestal 2 hallen en ook het gebruik van de gang. Al wat meer aanbod op het gebied van brocante en leuke curiosa. Entreeprijs

4. Zuidlaren
http://www.vitalisvlooienmarkten.nl/zuidlaren.htm 
Zomers op de Brink en s'winters in de oude Prins Bernardhoeve. De zomermarkt is gecombineerd met een braderie. Ook hier zijn wel een paar leuke brocante spullen te vinden. De 'zwarte markt' in de winter was in het begin een groot succes, met veel kramen (2/3 hallen). Maar ik heb daarna al een paar keer meegemaakt dat er maar een hal was met een rommelmarkt (bovendien ook erg ruim opgezet) en de andere was gevuld met braderiekramen (nieuw spul). Voor de zwarte markt wordt een entreeprijs (zie site) gevraagd, voor de buitenmarkt niet.

5. Vlooienmarkt Eelde
http://www.vitalisvlooienmarkten.nl/ 
Van september tot en met april elke week (meestal op zaterdag en enkele zondagen) in de hallen van de bloemenveiling. Was vroeger een van de grootsten, met vele hallen vol kramen. De laatste paar keer dat ik er ben geweest waren er maar 2 hallen geopend en de variatie in het aanbod qua brocante is niet meer zo groot. Bovendien vind ik de stank van de frituurkramen erg overheersend. Entreeprijs, zie site.

6. Leek
http://www.sportcentrumleek.nl/agendas/3
Sportcentrum Leek, ongeveer 200 kramen, dus niet heel erg groot. Maar wel wat brocante kramen en voorwerpen te vinden (oud keukengerei). De eerstvolgende is op 20 mei a.s. Entreeprijs, zie site.

7. Vlooienmarkt Bakkeveen
Deze vlooienmarkt is best groot en begint soms al aan de weg naar het grasveld en de parkeerplaats. Met de gewone garagesale, de echte brocante verkopers, maar met af en toe erg leuke verassingen. Zeer de moeite waard !
http://www.bakkeveen.nl/zien-doen/vlooienmarkten/

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten

    Dank voor je berichtje! Ik zal, indien gewenst, op korte termijn reageren.

    Groetjes Brocantaria