woensdag 19 oktober 2011

8 manieren om je eigen woning voordelig te decoreren

8 Manieren om je eigen woning voordelig te decoreren
Lees de originele versie op: http://www.oprah.com/home/Home-Decorating-Ideas-Elaine-Griffin-Making-Your-Budget-Last#ixzz1bD76muHv

Elaine Griffin, de auteur van Design Rules: The Insider's Guide to Becoming Your Own Decorator, deelt haar beste tips om jouw budget voor woninginrichting goed te besteden.

Dit is mijn vertaling van haar tips (met aanvulling van Nederlandse winkels/termen):
1. Zoek op het Web naar veilingen en zolderverkopen in jouw buurt. De beste koopjes vind je op regenachtige dagen, wanneer iedereen liever binnen zit en je dus minder concurrentie hebt.  
2. Zoek een mooi tapijt en laat daar een vloerkleed van maken. Elke tapijtzaak kan een tapijt op maat laten snijden en de rand laten festoneren (omzomen) om deze tot een vloerkleed maken.
3. Laat je oude emaille badkuip opnieuw emailleren. Een bad vervangen kan behoorlijk veel kosten, maar opnieuw emailleren kan vaak voor maar een derde van het bedrag voor een nieuwe.
4. Kies voor simpele vormgeving wanneer je goedkope meubels koopt. Goedkope stukken kunnen shabby lijken wanneer ze te kitsch zijn. Kies voor een eenvoudig design dat goed past in zowel traditionele als moderne ruimtes.  
5. Investeer in een leren fauteuil. Het is klassiek, duurzaam en goedkoper dan je denkt, zoek eens naar tweedehands modellen.
6. Kies voor gordijnroedes die niet dikker zijn dan 2,5 cm. Gordijnroedes zijn mooi, maar soms ook prijzig. Het doel is om de gordijnen te laten zien, niet de gordijnroeden.
7. Leg de nadruk op de lampenkap, niet op de lampenvoet. Koop een goedkope lampenvoet, maar besteed meer aan de lampenkap, dat is het deel waar men vooral naar kijkt.
8. Ga voor glaswerk op zoek naar koopjes. Je kunt mooi glasservies vinden bij de Ikea terwijl je voor glaswerk van een ander merk misschien wel het tienvoudige betaald.

Read more: http://www.oprah.com/home/Home-Decorating-Ideas-Elaine-Griffin-Making-Your-Budget-Last#ixzz1bD71tzEx

Mijn persoonlijke toevoegingen:
Punt 1: dit is ook het geval op rommelmarkten, alhoewel er bij veel regen ook minder kramen staan.
Punt 3: Of kies voor een eenvoudig kunststof bad van de bouwmarkt.
Punt 5/7: op bijvoorbeeld Marktplaats of in de kringloopwinkel.
Punt 8: de Hema heeft ook mooi en betaalbaar glaswerk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je berichtje! Ik zal, indien gewenst, op korte termijn reageren.

Groetjes Brocantaria